دریافت مجوز گردشگری

دریافت مجوز گردشگری


دریافت مجوز گردشگری که بوسیله وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری صادر می‌ گردد نخستین گام به منظور تاسیس دفتر گردشگری است. گردشگری یا توریسم یکی از صنایع بسیار مهم و پر سود در دنیا به حساب می آید. با تحولات عظیم فرهنگی و اجتماعی، افزایش درآمد و ارتقای حوزه حمل و نقل، بسیاری از افراد به مسافرت های تفریحی رو آورده اند.

این گشت و گذار ها می تواند سفرهای داخل کشور و یا خارج از کشور را در برگیرد. با افزایش گردشگران و پر اهمیت شدن این صنعت علاقه مندان ثبت دفتر گردشگری و به تبع آن اخذ مجوز های لازم در این زمینه بیشتر شده است. بر اساس تعریف جهانی گردشگری ، گردشگری تمام فعالیت هایی است که در طول سفر برای یک فرد گردشگر رخ می دهد.

در این راستا مجوز گردشگری لازمه برگزاری انواع تورهای داخلی و خارجی، رزرو هتل، اخذ ویزا و سایر فعالیت‌های مرتبط با صنعت گردشگری است. به منظور آشنایی با روند دریافت مجوز گردشگری، انواع و کاربرد آن و مراحل و مدارک لازم تا انتهای این مقاله از برند 56 با ما همراه باشید.

دریافت مجوز گردشگری
دریافت مجوز گردشگری

انواع مجوز گردشگری

دریافت مجوز گردشگری انواع مختلفی دارد و به سه قسمت بند الف، بند ب و بند پ تقسیم بندی می شود. امکان گرفتن یکی از آن ها و یا هر سه نوع وجود دارد. در ادامه با انواع مجوز گردشگری آشنا خواهیم شد:

  • مجوز بند الف:

افرادی که موفق به اخذ مجوز بند الف شوند می توانند نسبت به تاسیس شرکت خدمات مسافرت هوایی و یا آژانس هواپیمایی اقدام نمایند. آژانس‌های فروش بلیط‌ های پرواز‌های داخلی و خارجی ‌دارای بند الف اجازه برگزاری تور مسافرتی‌‌ را ندارند. این مجوز مستقیما از سازمان هواپیمایی کشوری اخذ می‌شود.

  • مجوز بند ب:

افرادی که موفق به دریافت مجوز بند «ب» می شوند اجازه برگزاری، برنامه ‌ریزی، سازماندهی، قیمت گذاری و اجرای یک تور مسافرتی داخل و یا خارج از کشور را پیدا می کنند. همچنین مجوز بند «ب» اجازه رزرو هتل و اجرای تور در سرتاسر جهان را در بر دارد. سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری متولی صدور این نوع مجوز می باشد.

  • مجوز بند پ:

حیطه فعالیت افراد دارای مجوز پ برگزاری سفرهای زیارتی داخل و خارج از کشور است و نمی توانند در محدوده تورهای سیاحتی فعالیت نمايند. متولی این مجوز نیز سازمان حج و زیارت است.

کاربرد اخذ مجوز گردشگری

ضرورت دریافت مجوز گردشگری از آن جا نشات می گیرد که صنعت گردشگری به عنوان یکی از شغل های پر درآمد روز به روز در حال پیشرفت است.

با گسترش استفاده از شبکه های اجتماعی و معرفی جاذبه های گردشگری شهرها و کشورها و رو آوردن کشورها به کسب درآمد بیشتر از صنعت توریسم و در این راستا جذب گردشگران از راه های مختلف سبب شده است تا گردشگران بیشتری به بازدید از جاذبه های دیدنی شهرها و کشورها روی بیاورند و در کنار آن افراد زیادی سعی در کسب درآمد از این پدیده رو به گسترش داشته باشند.

علاوه بر موارد فوق الذکر که کاربرد اخذ مجوز گردشگری را بیش از پیش مشخص می کند می توان گفت که دریافت مجوز گردشگری همچنین درحوزه های زیر هم کاربرد دارد:

در برگزاری انواع تورهای داخلی و خارجی، رزرو هتل، اخذ ویزا، ثبت ویلاهای شخصی و یا دیگر اقامتگاه ها در سایت های گردشگری معتبر، راه اندازی تور های زیارتی به کشورهای عراق، عربستان و سوریه، فروش بلیط ، ایجاد تاسیسات گردشگری ، تاسیس هتل، هتل آپارتمان، متل، مهمانسرا، زائرسرا، دهکده گردشگری، مناطق نمونه گردشگری،  مراکز گردشگری ساحلی و دریایی ، واحدهای پذیرایی واقع در پایانه مسافربری زمینی ، فرودگاهی، برون شهری، دریایی و ریلی ،  واحدهای پذیرایی واقع در پایانه های مسافری مرزی کشور و محیط ها و پارک های طبیعت گردی و گردشگری روستایی و عشایری

کاربرد اخذ مجوز گردشگری
کاربرد اخذ مجوز گردشگری

شرایط دریافت مجوز گردشگری

شرایط دریافت مجوز گردشگری به منظور تاسیس دفتر خدمات مسافرتی ، سیاحتی جهانگردی و زیارتی بنابر تشخیص مراجع صدور مجوز برای متقاضیان بند الف ، ب یا پ را در سه قالب کلی، افراد حقوقی و حقیقی می توان تقسیم بندی نمود:

شرایط کلی:

  • داشتن محل مناسب برای دفتر کار

شرایط دفتر کار باید به قرار زیر باشد:

– محل فعالیت در طبقه همکف یا طبقه اول واقع بوده و قابل دسترسی و در دید عموم باشد

– محل فعالیت با دیگر صنف های مجاور هم خوانی داشته باشد.

– محل فعالیت دارای تجهیزات و امکانات متناسب با نوع فعالیت باشد.

– حداقل مساحت مفید ۴۰ الی ۷۰ متر مربع باشد.

– محل فعالیت باید دارای سند اداری یا تجاری باشد.

  • انتخاب و معرفی یک مدیر فنی

مدیر فنی نیز باید دارای شرایط زیر باشد:

– آشنایی کامل به یکی از زبان‌های خارجی ترجیحاً انگلیـسی

– دارا بودن گواهینامه  از آموزشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی و مـدارس حرفـه‌ای خدمات مسافرتی و سیاحتی

  • انتخاب و معرفی مدیر عامل
  • انتخاب و ارایه نام و نشان دفتر
  • گذاشتن تضمین

شرایط افراد حقوقی:

  • تابعیت ایران
  • ارتباط موضوع فعالیت شخص حقوقی با فعالیت های موضوع آیین نامه نظارت بر تاسیس و فعالیت دفترهای خدمات مسافرتی،سیاحتی،جهانگردی و زیارتی

شرایط افراد حقیقی:

  • تابعیت ایران
  • متدین به دین اسلام یا سایر ادیان رسمی در قانون اساسی
  • عدم اعتیاد به مواد مخدر
  • داشتن گواهی عدم سوء پیشینه
  • داشتن حداقل 25 سال سن
  • کارت پایان خدمت نظام وظیفه یا معافیت از آن برای متقاضیان مرد
  • داشتن حداقل مدرک تحصیلی کارشناسی
  • نداشتن اشتغال دیگر که مانع فعالیت مورد نظر باشد.
  • داشتن حداقل 3 سال سابقه کار مفید مرتبط با فعالیت مرتبط و صلاحیت شغلی
شرایط دریافت مجوز گردشگری
شرایط دریافت مجوز گردشگری

مدارک لازم جهت اخذ مجوز گردشگری

مدارک لازم جهت دریافت مجوز گردشگری عبارتند از:

  • رونوشت و اصل مدارک هویتی شامل کارت ملی و شناسنامه
  • رونوشت آخرین مدرک  تحصیلی
  • رونوشت کارت پایان خدمت یا معافیت از آن ( مخصوص متقاضیان مرد )
  • 6 قطعه عکس جدید 4*3
  • در مورد اشخاص حقوقی اظهارنامه ی رسمی ثبت شرکت ها (اشخاص حقوقی)
  • مدارک مربوط به سابقه کار و پرداخت حق بیمه

مراحل اخذ مجوز گردشگری

مراحل دریافت مجوز گردشگری شامل موارد زیر می باشد:

  • در مرحله اول به سامانه جامع دفاتر خدماتی مسافرتی مراجعه و با ثبت مدارک هویتی و اطلاعات درخواستی ثبت نام نمایید.
  • در مرحله دوم پس از اعلام تایید شرایط نسبت به تکمیل فرم مشخصات مدیرعامل و مدارک مربوطه اقدام کنید.
  • در مرحله سوم باید فرم مشخصات مدیر فنی تکمیل و مدارک مربوطه ارسال گردد.
  • در مرحله نهایی نسبت به تایید اطلاعات و ارسال نهایی اقدام نموده و منتظر صدور مجوز گردشگری شوید.

ثبت دفتر یا شرکت گردشگری

مبحث مهم دیگر در رابطه با دریافت مجوز گردشگری ثبت شرکت گردشگری است. افزایش و ارتقا این صنعت موجب شده است تا افراد زیادی برای ثبت شرکت گردشگری متقاضی باشند. درآمد زایی از یک سو و علاقه بسیاری از افراد به گشت و گذار و مقوله سفر موجب شده است تا این افراد به کاری متناسب با علاقه خود رجوع کنند.

در همین راستا ثبت شرکت گردشگری سرآغاز یک شغل پر سود و شاید هیجان انگیز باشد. ثبت شرکت با موضوع فعالیت گردشگری همانند ثبت شرکت های دیگر است . به این منظور و برای انجام فعالیت در این حوزه باید روال قانونی و ثبت شرکت انجام شود تا کسب‌ و کار مذکور به رسمیت شناخته شود.

ثبت شرکت سهامی خاص یکی از راه های ثبت دفتر یا شرکت گردشگری است. همچنین می توان نسبت به ثبت شرکت با مسئولیت محدود نیز اقدام و سپس با اخذ مجوز آن را به شرکت گردشگری تبدیل نمود. لازم به یادآوری است که برای فعالیت در صحنه بین‌المللی باید شرکت خود را در ایران ثبت کرده باشید.

ثبت دفتر یا شرکت گردشگری
ثبت دفتر یا شرکت گردشگری

هزینه اخذ مجوز گردشگری

یکی از دغدغه های کسانی که به دنبال دریافت مجوز گردشگری و به تبع آن ثبت شرکت گردشگری هستند هزینه های مربوط به آن است. ذکر این نکته لازم است که بر اساس قانون وزارت میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی به منظور صدور و تمدید مجوز گردشگری هزینه ای اخذ نخواهد شد اما به منظور ثبت شرکت گردشگری هزینه های مربوطه رقم ثابتی نیست و با توجه به اینکه نوع شرکت ممکن است سهامی خاص باشد و یا شرکت با مسئولیت محدود این هزینه متفاوت است.به منظور اطلاع از هزینه های مربوطه با مشاوران و کارشناسان برند 56 تماس بگیرید.

سوالات متداول دریافت مجوز گردشگری

در اینجا به بررسی چند سوال متدوال کاربران در زمینه ی اخذ مجوز گردشگری و ثبت موسسات گردشگری می پردازیم.

طریقه اخذ مجوز گردشگری به چه صورت است؟

دریافت مجوز گردشگری از طریق سامانه واحد خدمات الکترونیک سما به آدرس اینترنتی my.mcth.ir می باشد .

نحوه دریافت مجوز گردشگری برای اشخاص حقیقی یا حقوقی چگونه است؟

متقاضیان دریافت مجوز که مدرک تحصیلی آن ها حداقل کارشناسی و مرتبط با فعالیت‌های گردشگری می‌باشند می‌توانند به صورت حقیقی یا حقوقی اقدام نمایند اما متقاضیانی که فاقد حداقل مدرک تحصیلی «کارشناسی» و همچنین فاقد «سابقه کار مرتبط» می باشند تنها به صورت حقوقی و ثبت شرکت گردشگری باید اقدام نمایند.

سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری چه حمایت در خصوص دریافت کنندگان مجوز گردشگری انجام می دهد؟

سازمان میراث فرهنگی در خصوص احتساب هزینه مصرف انرژی از جمله آب ، برق و گاز پروژه های گردشگری با تعرفه صنعتی ، تغییر کاربری زمین از مسکونی، کشاورزی و سایر به گردشگری در اراضی خارج به صورت رایگان، پرداخت تسهیلات در صورت وجود بودجه کافی به پروژه ها پس از پیشرفت فیزیکی حداقل 30درصدی با اقساط بلند مدت و تامین4تا 8 درصد از سود پرداختی و بخشودگی مالیاتی تا 50% از دریافت کنندگان مجوز گردشگری حمایت می کند.

آیا می توان بدون اخذ مجوز نسبت به فعالیت در حوزه گردشگری اقدام نمود؟

خیر، صدور مجوز فرآیندی دارد که متقاضی فعالیت در این حوزه بایدآن را طی نماید همچنین ضوابط  و استانداردهای مربوط به صنعت گردشگری باید به تأیید سازمان برسد.

ثبت شرکت گردشگری چقدر زمان می برد؟

مدت زمان ثبت شرکت گردشگری در حدود 30 روزمی باشد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *